Καλωσήρθατε

Η γειτονιά της παλιάς Λευκωσίας έχει μετατραπεί στον τόπο όπου τα επόμενα 2 χρόνια θα αναπτύσσουμε ιδέες, εκδηλώσεις και σχέσεις! Αυτή η γειτονιά επιλέχθηκε γιατί είναι το επίκεντρο των μεταναστών όπου πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες για την ένταξη. Υπάρχουν επίσης οργανισμοί και υπηρεσίες που υποστηρίζουν τους νεοαφιχθέντες μετανάστες του τόπου όπου συγκεντρώνονται όλοι οι μετανάστες και βρίσκουν το μελλοντικό τους σπίτι.

Διαβάστε την έκθεση (el)

Διαβάστε την έκθεση (en)

MEDIA

 

ΓΝΩΡΙΜΙΑ

Βοηθοί κοινότητας

Οι Βοηθοί κοινότητας είναι πολίτες, μέλη διασπορικών κοινοτήτων, οι οποίοι, μέσω της εκπαίδευσης αφιερωμένης σε θέματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση και το άσυλο, έχουν γίνει πραγματικοί κοινοτικοί παράγοντες για την ένταξη των νεοφερμένων.

 
 • Mayra Valledor

  Mayra Valledor

  «Το σπίτι για μένα δεν είναι μόνο για ανθρώπους που μοιράζεσαι το ίδιο αίμα, αλλά είναι εκεί όπου μπορείς να νιώσεις ότι σε αγαπούν και σε εκτιμούν»

 • Armelita Sunqa

  Armelita Sunqa

  «Το σπίτι μου είναι εκεί που μπορώ να είμαι ο εαυτός μου αλλά και η οικογένεια μου!»

  “Ένα από τα αγαπημένα μου μέρη είναι… η ομορφιά του δημοτικού πάρκου Λευκωσίας””

 • Sorr Parez

  Sorr Parez

  «Το σπίτι είναι όπου μπορώ να χαλαρώσω και να είμαι ο εαυτός μου»

  «Θα προγραμάτιζα μια επίσκεψη στο λούνα παρκ, ώστε να απολαύσουν μερικές βόλτες και στη συνέχεια να δοκιμάσουν παραδοσιακό κυπριακό φαγητό σε ένα εστιατόριο»

 • Glenda Guerrero

  Glenda Guerrero

  «Το σπίτι μου είναι ο τόπος που το μυαλό μου είναι ήρεμο»

  «Ως οικογένεια, θα μέναμε στο σπίτι και να απολαμβάναμε ο ένας την παρέα του άλλου και μετά θα βγαίναμε σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο για να τους δώσουμε μια εμπειρία κυπριακού φαγητού».

 • Whilelmina Buligon

  Whilelmina Buligon

  «Το σπίτι για μένα είναι η φωλιά μου. Τον περισσότερο χρόνο μου τον περνάω στο σπίτι μου, όπου νιώθω γαλήνη και λιγότερο άγχος».

  «Θα πήγαινα τα παιδιά μου στην εκκλησία και στο σπίτι της φίλης μου Μέριλιν, αφού αγαπούν τα σκυλιά και την πισίνα, και τα έχει και τα δύο, οπότε θα το ζήσουν»

 • Cristina Gella

  Cristina Gella

  «Το σπίτι είναι το καταφύγιο της ψυχής μου»

  «Πρώτον, θα παρακολουθούσαμε τη λειτουργία στην τοπική εκκλησία. Στη συνέχεια θα πηγαίναμε στην οδό Λήδρας για να χαλαρώσουμε για λίγες ώρες. Ιδανικά, θα έπρεπε να έχουν κάτι νέο να μοιραστούν με άλλους στις Φιλιππίνες»

  Χάρτης ζώνης 2 της Λευκωσίας

  Μέσα σε αυτόν τον χάρτη θα βρείτε σημεία ενδιαφέροντος και ορόσημα για νεοαφιχθέντες πολίτες.

   

  Δείτε τον χάρτη

  ΠΑΙΔΙΑ

  Δραστηριότητες και εργαστήρια

  Η υποστήριξη σε νεοαφιχθέντες ανηλίκους σχολικής ηλικίας θα έχει τη μορφή εκπαιδευτικών εργαστηρίων, περιπάτων στηνγειτονιά και εκδηλώσεων, που θα αναπτυχθούν σύμφωνα με τις προηγουμένως προσδιορισμένες ανάγκες των νεοαφιχθέντων μεταναστών μαθητών.

  Το σχέδιο των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν με τα παιδιά αναπτύχθηκε σε μια γραμμή επικοινωνίας με την επιστημονική ομάδα του CARDET αλλά και την εκπαιδεύτρια Ελευθερία, η οποία συνέβαλε στον εντοπισμό ενός συνόλου αναγκών κατά τη διαδικασία ένταξης των παιδιών στο σχολείο και τοπική κοινωνία.

  Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες, με τα παιδιά αυτού του Σχολείου, θα αναπτυχθούν γύρω από τους ακόλουθους άξονες παρέμβασης:

  Άξονας 1 – «Κοινά σπίτια» –Η ανάπτυξη δυναμικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων μεταξύ νεοαφιχθέντων παιδιών μεταναστών, μέσω της παρουσίασης των μαθητών, των χωρών καταγωγής τους και των παραδόσεων τους.

  Άξονας 2 – «Κοινοί χώροι» – Δραστηριότητες αστικού περιπάτου ή δημιουργία ανοικτού μουσείου στο χώρο του σχολείου με τις δημιουργίες των μαθητών.

  Άξονας 3 – «Γειτονιά και Εργαστήρια», που ασχολείται με τις σχέσεις των μαθητών με το σχολείο, τις οικογένειες και την τοπική κοινωνία.

  ΦΟΙΤΗΤΕΣ

  Ξένοι φοιτητές και φοιτήτριες

  Η καθοδήγηση φοιτητών πανεπιστημίου που έφτασαν πρόσφατα από τρίτες χώρες αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Kes College.

  Οι εκπαιδευτικοί συνέβαλαν στον εντοπισμό ενός συνόλου αναγκών που διασχίζουν τη διαδικασία ένταξης μαθητών από τρίτες χώρες. Αυτή η επικοινωνία επέτρεψε την ανάπτυξη εργαλείων για την εφαρμογή στρατηγικών και μέσων για την προώθηση της ένταξης αυτών των μαθητών.

  Οι δραστηριότητες θα αναπτυχθούν γύρω από τους ακόλουθους άξονες παρέμβασης:

  Άξονας 1 - Εκτίμηση αναγκών μαθητών από τρίτες χώρες μέσω έρευνας.

  Άξονας 2 – Καθοδήγηση όσον αφορά τη λειτουργική περιοχή μέσω της δημιουργίας χάρτη εντός και εκτός της πανεπιστημιούπολης.

  Άξονας 3 – Εκπαίδευση στην αναζήτηση εργασίας.

  Άξονας 4 – Προετοιμασία εγχειριδίου καλωσορίσματος.

  Άξονας 5 – Πολιτιστικές εκδηλώσεις.

  Στόχος είναι να συμβάλει στην ένταξη αυτών των φοιτητών, σε στενή επαφή με το Πανεπιστήμιο, και να προωθήσει, ταυτόχρονα, την εκτίμηση της κουλτούρας και της διαφορετικότητας στον πανεπιστημιακό ιστό, παρέχοντας ένα περιβάλλον εμπλοκής με το Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης, τους μαθητές και τους δασκάλους του καθώς και με την πόλη της Λευκωσίας.

  Το δίκτυο στην περιοχή

  Φορείς και Σύλλογοι που συνεργάζονται στις δραστηριότητες του έργου:

  Local Actions